نحوهی کاریابی در آلمان:
شما نیز جزء زبانآموزانی هستید که قصد مهاجرت کاری به آلمان و یا کاریابی در آلمان را دارید ولی با نحوهی درخواست کار در آلمان آشنا نیستید؟ هدف این مقاله راهنمایی کامل در مورد درخواست کاریابی در آلمان و مراحل مهاجرت کاری میباشد.
چه مدارکی برای ویزای کار آلمان لازم است؟ راهنمای کامل
نامهی درخواست کار، روزمه و مدارک تحصیلی جزء اسناد و مدارک مورد نیاز میباشند. توصیهنامهی کارفرمایان قبلی و مدرک زبان آلمانی در سطوح B1 یا B2 سبب تقویت درخواست کاری شما میگردند، البته در صورتیکه مرتبط با شغل درخواستی شما در آلمان باشند.
درخواست نامهی شما باید منطقی و قانعکننده برای کارفرمای آلمانی باشد. باید در تقاضانامه بدین پرسش پاسخ دهید که شما چرا خود را مناسب شغل درخواستی میبینید؟ آیا شما به زبان آلمانی و یا احیانا به دیگر زبانها تسلط دارید؟ حتما به نقاط قوت خود به صورت واقعی اشاره و تاکید کنید. تقاضانامه را با زبان رسمی، مودبانه و به صورت خلاصه و جامع تهیه کنید.
چه مواردی در رزومه برای درخواست کار در آلمان ضروری است؟
روزمه(سیوی) یک چشمانداز در مورد تاریخچهی شغلی و شخصی شما ارائه میدهد. سعی کنید روزمهتان را در یک لیست واضح و روشن خلاصه کنید. در آلمان وجود یک تصویر درخواستکننده در تقاضانامهی کار رایج میباشد.
در آغاز سعی کنید زندگینامهتان را با تاریخهای دقیق به صورت خلاصهواری شرح دهید. در بخش دوم درخواست، تجربیات کاری و موقعیتهای شغلی گذشته را بیان کنید. در بخش بعدی به تحصیلات، شغلهای قبلی، زبان، دانش کامپیوتری، سطح زبانی و … خود اشاره کنید. طبیعتا نگارش روزمه دارای استانداردهای مشخصی میباشد، برای آگاهی از استانداردهای روزمهنویسی در اروپا و الخصوص آلمان به سایت Europass مراجعه کنید و از الگوهای موجود در سایت استفاده کنید.
سعی کنید شخصا روزمه را تهیه و سپس با همراهی یک شخصی که دارای اطلاعات زبان آلمانی بیشتر از شماست، به ویرایش سیوی خود بپردازید. از غلو کردن و بیان آرزوها جدا بپرهیزید.
چکلیست مدارک مورد نیاز برای کارفرمایان در آلمان
اگر شما تحصیل یا دورهی کارآموزی(Ausbildung) خود را به پایان رساندهاید، کارفرمایان آلمانی خواهان مدرک تحصیلی و یا شغلی پایانی شما خواهند شد. اگر شما دارای تجربهی کاری چندین ساله میباشید، مطمئنا مدارک و سوابق شغلی مرتبط نیاز خواهد بود.
لزومی به ارسال اصل مدارک نیست، بلکه کپی رنگی از مدارکتان کفایت میکند، چونکه شما به ندرت مدارک ارسالی را دوباره دریافت خواهید کرد. معمولا نباید مدارک رونوشت رسمی شوند، فقط در صورتیکه کارفرما در آگهی شغلی خواسته باشد رونوشت میگردد.
بهترین زبان برای درخواست شغل در آلمان: انگلیسی یا آلمانی؟
شما متن درخواست کار در آلمان را به زبان آلمانی بنویسید، مگر آنکه آگهی شغل به انگلیسی باشد، آنگاه از زبان انگلیسی استفاده کنید. حتما در آخر سعی کنید کلیه مدارک و اسنادتان از سوی کسی که زبان مادریش آلمانی هست یا دارای حداقل دانش زبان آلمانی B2 به بالاتر هست تصحیح شود. یک تقاضانامه با اشتباهات متعدد، تاثیر منفی بر روی کارفرمای آلمانی گذاشته و محتملا بیپاسخ خواهد بود.
منبع