راهنمای جامع مهاجرت کاری و کاریابی در آلمان ۲۰۲۴

راهنمای جستجوی کار در آلمان و اخذ ویزای کاری المانراهنمای کامل مهاجرت کاری به آلمان در ۲۰۲۴: فرصت‌های شغلی و نکات کلیدی

اگر شما نیز مصمم به مهاجرت به آلمان از طریق ویزای کاری هستید، نخست باید اطلاعات لازم در مورد بازار کار آلمان را گردآوری کنید تا دیدی واقعی به اقتصاد آلمان داشته باشید. قدم دوم سنجش شانس رشته‌ی تحصیلی و شغلتان برای اخذ ویزای کاری در آلمان می‌باشد. در مقاله‌ی کدام مشاغل‌ شانس زیادی برای اخذ ویزای کار آلمان را دارند به تفصیل به مشاغل مورد نیاز بازار کار آلمان پرداخته‌ام.
در صورتیکه شغل یا رشته‌ی تحصیلی شما در لیست مذکور نیست، به هیچ وجه نگران نباشید، راه‌های زیادی برای مهاجرت قانونی به آلمان وجود دارد که مهاجرت کاری فقط یکی از راه‌ها می‌باشد. سعی کنید با توجه به شرایطتتان، آسانترین راه را انتخاب کنید.
اکنون باهم قدم‌های لازم برای اخذ ویزای کار آلمان را مرور خواهیم کرد.

۱- شانس اخذ ویزای کاری خود را بسنجید

سایت Make it in Germany به شما این امکان را می‌دهد تا شانس خود را برای اخذ ویزای کاری آلمان بسنجید. با دانش زبانی A۱ یا A۲ به راحتی می‌توانید به تست‌های سایت پاسخ دهید و نتیجه را مشاهده کنید. مشاغل و حوزه‌های کاری همچون پرستاران، پزشکان، مهندسین آی‌تی و دیگر مهندسین، برنامه‌نویس‌ها، تحلیلگران آی‌تی، مدیران شبکه و … شانس بسیاری برای اخذ ویزای کاری آلمان را دارا می‌باشند.

۲- مدارک تحصیلی یا شغلی خود را تائید کنید

برای برخی از مشاغل لازم و برای برخی یک ضرورت هست که گواهی پایان اتمام تحصیل و یا دوره‌ی آموزشی خود را در آلمان تائید و تصدیق نمایند. برای آگاهی از ضرورت یا عدم ضرورت تائید مدارک تحصیلی و کاریتان می‌توانید از پرتال Anerkennung in Deutschland استفاده کنید. سایت دارای رابط کاربری بسیار ساده بوده و با دانش زبانی متوسط می‌توانید از پرتال استفاده کنید.

۳- جستجوی کار در آلمان را آغاز کنید

پرتال Make it in Germany لیستی از مشاغلی که خارجی‌ها می‌توانند برای آنها اقدام کنند را ارائه می‌کند. علاوه بر آن شما می‌توانید در آژانس کاریابی رسمی آلمان نیز به جستجوی کار بپردازید.
صر‌ف‌نظر از منابع رسمی کاریابی، شما می‌توانید از پرتال‌های کاریابی آلمانی معتبری همچون Stepstone، Indeed و یا Monster نیز استفاده کنید. با کمی علاقه و انگیزه به راحتی می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی و حرفه‌ای کاریابی نظیر لینکدین و Xing براحتی به جستجوی کار در آلمان بپردازید.
اگر جستجوی رشته‌ی تحصیلی و یا شغل ویژه‌ای در آلمان مد نظر شماست، بنا به تجربه‌ی شخصیم سعی کنید نخست در رابطه با شرکت‌ها و صنایع مرتبط با آن شغل در آلمان کسب اطلاع کرده و سپس مستقیما از طریق راه‌های ارتباطی شرکت و یا کارخانه‌ی مدنظرتان اقدام به مکاتبه کنید.

۴- درخواست کاریتان را بنویسید

استاندارد مشخصی در رابطه با نوشتن تقاضانامه‌ی کار در آلمان وجود دارد. در صورتیکه دارای دانش زبانی حداقل B1 و یا B2 هستید، باید به راحتی قابلیت نوشتن درخواست کاری خود را داشته باشید. در صورتیکه توانایی تحریر تقاضا‌نامه‌ی کاری را ندارید، سعی کنید از یک شخص حرفه‌ای بدین منظور کمک بگرید. به هیچ وجه از درخواست‌های آماده‌ی موجود در اینترنت استفاده نکنید. سعی کنید به صورت ساده، صمیمی و بدون رویاپردازی تقاضانامه‌ی کاری خود را تحریر کنید.

۵- ویزای کاری آلمان را درخواست کنید

شهروندان اروپا و کشورهایی نظیر سوئیس، لیختن‌اشتاین، نروژ و ایسلند احتیاجی به درخواست ویزای کار آلمان ندارند. اگر شما شهروند استرالیا، اسرائیل، ژاپن، کانادا، کره‌ی جنوبی، نیوزلند و یا آمریکا هستید، می‌توانید به راحتی و بدون ویزا به سفری ۳ ماهه برای جستجوی کار در آلمان اقدام کنید. اما برای کار کردن در آلمان احتیاج به دریافت اجازه‌ی کار دارید.
دیگر کشورها، از جمله شهروندان ایران ملزم به دریافت ویزای کاری آلمان می‌باشند. اگر شما قرارداد کاری رسمی از آلمان را دارید، سریعا می‌توانید اقدام به درخواست ویزای کاری فوری کنید. در صورتیکه خواهان ویزای جستجوی کار در آلمان(job seeker) هستید، به علت زمانبر بودن پروسه، باید ماه‌ها قبل و در حین یادگیری زبان آلمانی اقدام به گرفتن وقت سفارت کنید. ویزای جستجوی کار در آلمان ۶ ماهه می‌باشد.

۶- منعقد نمودن قرارداد بیمه‌ی درمانی در آلمان

قبل از مسافرت به آلمان شما ملزم به بستن قرارداد بیمه‌ی درمانی در آلمان هستید. شرکت‌های بسیاری در این زمینه قراردادهای چندماهه ارائه می‌دهند.
منبع

منتشرشده توسط

امید

امید هستم، ارشد آی‌تی. 5 سال پیش تدریس زبان آلمانی را نخست در اورمیه و سپس به صورت آنلاین آغاز کردم، اکنون نیز در پروسه مهاجرت کاری به آلمان هستم. جهت تدریس زبان آلمانی به صورت خصوصی در اورمیه و آنلاین با شماره ۰۹۱۴۹۴۰۹۱۵۶ در واتس‌آپ می‌توانید در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *