در بخشهای اول و دوم مقاله دورهی کارآموزی(Ausbildung) در آلمان، در پی پاسخگویی به بسیاری از سوالات محتمل زبانآموزان آلمانی را مد نظر قرار دادیم. در بخش سوم مقاله نیز، سعی در پاسخگویی به ادامه سوالات احتمالی خواهیم پرداخت.
کدام دورهی کارآموزی در آلمان مناسب من هست؟
به علت تنوع موجود در مشاغلی که دارای دورهی کارآموزی میباشند، قطعا شما انتخابهای زیادی دارید. مهمترین نکته این هست که شما به استعدادها و اهداف شغلی و حرفهای خود در آینده بیاندیشید تا بر اساس آنها اقدام به انتخاب دورهی کارآموزی مناسب نمایید.
در صورتیکه دارای دانش زبانی حداقل B1 به بالاتر هستید، سایتهای نظیر Planet-Beruf و Beroobi نیز اطلاعات جامعی در مورد مشاغل کارآموزی در آلمان ارائه میدهند که میتواند برای شما مفید باشد.
آیا کارآموزان در حین دورهی کارآموزی در آلمان درآمدی دارند؟
بر اساس آمارهای انستیتوی فدرال آموزش مشاغل، متوسط درآمد هر کارآموز در حین دورهی کارآموزی در آلمان حدود ۹۳۹ یورو به صورت ماهیانه برآورد شده است.
بیشترین درآمد کارآموزان در حین کارآموزی کدام دوره میباشد؟
بیشترین درآمد در حین کارآموزی در آلمان مرتبط با شغل مامور کنترل و مراقبت فرود و پرواز هواپیما میباشد که در سال اول کارآموزی حدود ۱۰۰۰ یورو ماهیانه و در سالهای بعدی تا ۶۰۰۰ یورو به صورت ماهیانه میباشد. پس از مامور مراقبت پرواز، بیشترین درآمد کارآموزان به ترتیب در مشاغل زیر میباشد:
مکانیک کشتی(از ۱۰۲۰ یورو در ماه شروع و به ۱۷۶۰ یورو ختم میشود)
مامور پلیس(از ۱۲۲۵ یورو در ماه شروع و به ۱۵۱۰ یورو ختم میشود)
تکنسین مراقبت و پرستاری(از ۱۱۶۵ یورو در ماه شروع و به ۱۳۳۰ یورو ختم میشود)
کارمند بیمه(از ۱۱۲۰ یورو در ماه شروع و به ۱۳۱۰ یورو ختم میشود)
تکنسین فاینانس(از ۱۰۴۰ یورو در ماه شروع و به ۱۲۰۰ یورو ختم میشود)
بنا(از ۸۰۵ یورو در ماه شروع و به ۱۴۹۵ یورو ختم میشود)
بانکدار(از ۱۰۴۰ یورو در ماه شروع و به ۱۱۶۰ یورو ختم میشود)
تکنسین آزمایشگاه(از ۹۹۵ یورو در ماه شروع و به ۱۲۸۵ یورو ختم میشود)
مشاور املاک و مستغلات (از ۹۷۰ یورو در ماه شروع و به ۱۱۱۹ یورو ختم میشود)
تکنسین کامپیوتر(از ۹۷۵ یورو در ماه شروع و به ۱۲۰۰ یورو ختم میشود)
مکانیک(از ۹۷۵ یورو در ماه شروع و به ۱۲۶۵ یورو ختم میشود)
درآمد کارآموزان پس از اتمام دورهی کارآموزی در آلمان چقدر هست؟
حقوق پایهی کارآموزان پس از اتمام دورهی کارآموزی در آلمان مابین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو به صورت ماهیانه میباشد. طبیعتا حقوق پایه نسبت به شغل و رستهی شغلی کمی متفاوت هست. برای مثال تکنسینهای آیتی و برنامهنویسان قاعدتا یکی از بیشترین حقوقهای پایه را دریافت میکنند.
محبوبترین مشاغل دورههای کارآموزی در آلمان چیست؟
آلمان با کمبود مشاغل دورههای کارآموزی مواجه نمیباشد و هر کارآموز بنا به استعداد و هدفی که دارد، میتواند دورههای متنوعی برای کارآموزی را بگذارند. اما برخی از مشاغل محبوبیت زیادی دارند که علت محبوبیتشان نیز به بازار کار تضمین شده در آلمان مرتبط میباشد. در زیر به برخی از مشاغل محبوب در آلمان اشاره میکنیم:
بازرگان یا تاجر
مدیر دفتر
تکنسین کامپیوتر
پرستاری و مراقبت از سالمندان
تکنسین فنی
فروشنده
مکانیک خودرو
بانکدار
مشاور بیمه و فاینانس
نیروی کار برای انبارداری
آیا حداکثر سنی برای انجام دورهی کارآموزی در آلمان برای خارجیها وجود دارد؟
از بعد رسمی مرز سنی مشخص برای کارآموزی در آلمان وجود ندارد. برای مثال برای مشاغلی همچون پرستاری و مراقبت از سالماندان در صورتیکه سن شما حتی ۴۰ نیز باشد، میتوانید دورهی کارآموزی در آلمان را درخواست کنید. فقط مسئلهی مهم تسلط به دانش زبانی آلمانی در سطوح B1 یا B2 میباشد.
نکتهی دیگر مسئله اینجاست که شما به عنوان خارجی در حین گذراندن دورهی کارآموزی در آلمان قاعدتا با کارآموزان ۱۶ تا ۲۵ ساله به یادگیری خواهید پرداخت.
چه تعداد خارجی در آلمان در حال گذراندن دورهی کارآموزی میباشند؟
بر اساس منابع رسمی، حدود ۱۰% کارآموزان در آلمان را خارجیها تشکیل میدهند که معادل رقمی حدود ۱۵۰.۰۰۰ نفر میشود. نصف خارجیها در آلمان در حوزههایی نظیر صنعت و تجارت و مشاغل فنی اقدام به گذراندن دورهی کارآموزی میکنند.